Volle zalen

Richard Groenendijk openhartig over succes en verdriet in Volle Zalen

NPO 2 - woensdag 6 december om 20:28

© AVROTROS
Er was een tijd dat Richard Groenendijk zijn cabaretshow speelde voor een handjevol mensen. Nu kent hij uitverkochte zalen. Aan Cornald Maas vertelt hij in deze aflevering van Volle Zalen openhartig over de periode toen succes nog niet vanzelfsprekend was.

Hij timmerde jarenlang aan de weg als cabaretier, maar werd pas bekend toen iedereen zag dat hij grappig uit de hoek kon komen in spelletjesprogramma's als Ranking the Stars en Wie Ben Ik? Hij kreeg zijn eigen comedytalkshow en nu kent hij uitverkochte theatervoorstellingen.

Richard Groenendijk

In Volle zalen is Groenendijk openhartig over de periode waarin succes nog niet vanzelfsprekend was. Soms stond hij te spelen voor een zaal met een handjevol mensen. Cornald Maas bevraagt hem ook over de relatie met zijn partner Marko, die uit Bosnië vluchtte ten tijde van de Balkanoorlog.

Ook vertelt Groenendijk over zijn bijzondere relatie met Wimie Wilhelm, die naast een goede vriendin ook zijn regisseuse was. Zij overleed afgelopen september aan de gevolgen van kanker.

Wanneer is Volle Zalen op televisie te zien?

Deze aflevering van Volle Zalen is op woensdag 6 december vanaf 20:26 uur te zien bij AVROTROS op NPO2.

Meer over