Volle zalen

Willeke van Ammelrooy vertelt alles over theaterstuk The Mousetrap in Volle Zalen

NPO 2 - woensdag 22 maart om 20:31

© AVROTROS
Willeke van Ammelrooy vertelt in deze aflevering van Volle Zalen over haar nieuwe stuk, The Mousetrap. Dit klassieke moordmysterie van Agatha Christie is al bijna driekwart eeuw zo goed als ononderbroken te zien in Londen. En nu dus ook in Nederland.

Cornald Maas mag Willeke van Ammelrooy alles vragen, behalve de afloop van het stuk waarin ze nu te zien is. Dat verzoeken de acteurs in The Mousetrap na de voorstelling zelf namelijk ook uitdrukkelijk, aan het publiek. Het zou anders de lol voor toekomstige bezoekers maar verpesten.

The Mousetrap

Het stuk is bijna driekwart eeuw oud, maar trekt nog steeds volle zalen. Het publiek krijgt wat het verwacht bij een klassiek Christie-mysterie: een afgesloten locatie, een handvol markante verdachten en een verrassende ontknoping.

Willeke van Ammelrooy

Van Ammelrooy neemt in de Nederlandse versie de rol van mevrouw Boyle voor haar rekening, en breekt daarmee met een traditie: bijna altijd staan er vrij onbekende acteurs op de planken. Er is namelijk maar één ster in The Mousetrap, het stuk zelf.

Meer over