Voor elkaar gemaakt

Ik ben de vader

RTL 8 - woensdag 21 april om 20:28

© © 2016 Elmer van der Marel
Je zou maar onvruchtbaar zijn met een kinderwens, dat overkomt Felix.

Na een akkefietje met een fret is rokkenjager Felix (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) onvruchtbaar geworden. Hij heeft tot nu toe met volle teugen kunnen genieten van zijn vrijgezellenbestaan maar nu begint het toch te kriebelen: hij krijgt een kinderwens.

Voor elkaar gemaakt

Zijn broer Jelle (Fabian Jansen) komt tot de ontdekking dat de donatie die Felix ooit bij de spermabank deed bij tv-presentatrice Jip (Loes Haverkort) terecht is gekomen. Nu wil Felix vader worden van haar ongeboren kind. Dat is best ingewikkeld aangezien Jip al een relatie heeft. Toch zet Felix alles op alles om bij haar in de gratie te komen. 

Remake

Voor elkaar gemaakt is een remake van de Duitse film Vatervreuden. Dit is niet de eerste Nederlandse romantische komedie (in de volksmond romcom) die is gebaseerd op een Duitse romcom. Ook Mannenharten is er eentje die we van onze Oosterburen hebben afgekeken. 

Nederromcom

De Nederlandse film vaart wel onder dit genre. Hoewel ze zelden goede recensies opleveren, ziet het Nederlandse publiek ze graag in de bioscoop. Wanneer je kijkt naar de bestbezochte Nederlandse films van de laatste twintig jaar, dan valt op hoe opvallend veel romcoms daartussen zitten. 

Meer over