Voor wie steek jij een kaarsje op?

Anita Witzier haalt herinneringen op aan de in Frankrijk overleden Fenna (9) in Voor Wie Steek Jij een Kaarsje op?

NPO 2 - maandag 30 oktober om 18:59

© KRO-NCRV
Anita Witzier praat in deze week van Allerzielen, op 2 november, met nabestaanden over hun verlies. In deze eerste aflevering van Voor Wie Steek Jij een Kaarsje op? ontmoet ze de ouders van Fenna. Zij overleed op negenjarige leeftijd in een Frans campingzwembad.

Allerzielen is de dag om de overledenen te herdenken. In aanloop naar donderdag 2 november spreekt Anita Witzier dagelijks met nabestaanden over hun verlies. Dit gebeurt deze week in vier korte afleveringen van Voor Wie Steek Jij een Kaarsje op? en een langere uitzending op donderdag.

Anita Witzier

In deze eerste aflevering is Witzier in Breda, waar ze de ouders van Fenna ontmoet. Zij overleed in de zomer van 2022 op negenjarige leeftijd toen ze met haar haren vast kwam te zitten in het rooster van een Frans campingzwembad. De ouders van Fenna vertellen hoe ze de herinnering aan hun levenslustige dochter op verschillende manieren levend houden. En ze zijn bezig met de Fenna Foundation, om te zorgen dat plekken waar kinderen zorgeloos spelen ook echt veilig zijn.

Deze aflevering van Voor Wie Steek Jij een Kaarsje op? is op 30 oktober op 18:58 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

Meer over