Voor wie steek jij een kaarsje op?

Anita Witzier reist af naar Venlo om de overleden Mirrjam te herdenken in Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op?

NPO 2 - woensdag 1 november om 19:00

© KRO-NCRV
Een postnatale depressie veranderde de energieke en vrolijke zangeres Mirriam uit Limburg. Op haar 33e stapte ze zelf uit het leven. Anita Witzier reist in deze aflevering van Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op? naar Venlo en praat met de nabestaanden van de muzikale Mirriam.

Bruisend en muzikaal, dat was de Limburgse Mirriam. Tot ze een postnatale depressie kreeg en op 33-jarige leeftijd zelf uit het leven stapte. In Venlo ontmoet Anita Witzier Mirriams nabestaanden, met wie ze in Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op? over haar praat.

Mirriam in Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op?

Mirriam was zangeres en muziekdocent. Ze zong onder meer in een band en was actief bij de fanfare. Afgelopen september werd ze herdacht met een concert in het Limburgse Kronenberg. Muzikanten traden op en er was aandacht voor postnatale depressie. Aan L1 vertelde Mirriams zus Karlijn Janssen dat de avond en het eerbetoon heel dubbel waren: “Eigenlijk had deze avond niet nodig moeten zijn". En: “Mirriam verdient het dat mensen haar herinneren als een prachtige, energieke, vrolijke vrouw."

Meer over