Voor wie steek jij een kaarsje op?

Erik staat stil bij zijn aan borstkanker overleden vrouw in korte aflevering Wie Steek Jij een Kaarsje op?

NPO 2 - donderdag 2 november om 19:00

© KRO-NCRV
Het is vandaag Allerzielen. Vanavond om 20.30 uur is er een langere uitzending van Voor Wie Steek jij een Kaarsje op?. In deze korte aflevering vertelt Erik waarom hij het dagboek van zijn overleden vrouw Marleen (42) in boekvorm uitbracht.

Marleen kreeg in 2018 de diagnose borstkanker. Ze overleed in 2021 op 42-jarige leeftijd. Tijdens haar ziekte hield ze een dagboek bij. Toen haar man Erik dat na haar overlijden las, was hij geraakt door Marleens optimisme. In Enschede vertelt hij Anita Witzier hoe hij besloot iedereen te laten meelezen.

Erik in Voor Wie Steek Jij een Kaarsje op?

Op de website van ‘Dagboek van een optimist’ zegt Erik: “Ik heb haar dagboek uitgebracht in boekvorm, in eerste instantie voor onze kinderen, familie en vrienden. Maar door de vele positieve reacties besloot ik het ‘echt’ te publiceren, als tastbare herinnering aan Marleen en als steun voor iedereen die baat kan hebben bij haar verhaal”.

Omdat het op deze donderdag 2 november 2023 Allerzielen is, is om 20.30 uur ook een lange aflevering van Voor Wie Steek Jij een Kaarsje op? te zien. 

Meer over