Voor wie steek jij een kaarsje op?

Anita Witzier herdenkt Nataniël 'Tati' Gomes in Voor Wie Steek jij een Kaarsje op?

NPO 2 - dinsdag 31 oktober om 18:58

© KRO-NCRV
Volkomen onverwacht overleed de geliefde Rotterdamse kapper Nataniël ‘Tati’ Gomes afgelopen zomer op 47-jarige leeftijd. Tati was bedenker van het populaire gerecht 'kapsalon'. Anita Witzier spreekt in Voor Wie Steek Jij een Kaarsje op? zijn nabestaanden.

Wereldberoemd werd de geliefde Rotterdamse kapper Nataniël ‘Tati’ Gomes dankzij het zelfbedachte gerecht dat hij bij de shoarmazaak in zijn straat bestelde: friet met shoarma of kebab, gesmolten kaas, tomaat, sla, sambal en knoflooksaus. Al snel noemde de shoarmazaak het gerecht voor het gemak ‘kapsalon’, naar de kapper die er altijd om vroeg. Die kapper is er nu niet meer. Afgelopen juli overleed hij onverwacht op 47-jarige leeftijd.

Voor Wie Steek Jij een Kaarsje op?

In Voor Wie Steek Jij een Kaarsje op? is Anita Witzier in de Maasstad, waar ze zijn nabestaanden ontmoet. Samen praten ze over Tati, die vorig jaar op de website van Rijnmond nog vertelde: “Ik krijg klanten uit de hele wereld die bij me willen knippen. Ze komen me speciaal bedanken en gaan daarna een kapsalon eten.”

Meer over