Voor wie steek jij een kaarsje op?

Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op? brengt eerbetonen aan overledenen

NPO 2 - woensdag 2 november om 20:28

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV
Anita Witzier en Joris Linssen spreken in Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op? mensen die een eerbetoon brengen aan overleden dierbaren. Met onder meer de negenjarige Gino uit Limburg. Ook de verhalen van Ann-Sofie uit Albasserdam en van Evert Muis komen aan bod.

Het is vandaag Allerzielen, de dag waarop mensen hun overleden dierbaren herdenken. De hele week is Joris Linssen te zien met Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op? Vanavond presenteert Anita Witzier een lange aflevering met meerdere eerbetonen, waaronder aan Gino van der Straeten. De negenjarige jongen uit Limburg werd afgelopen zomer omgebracht.

Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op?

Verder een herinnering aan de zestienjarige Ann-Sofie, die overleed na een schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam. En het levensverhaal van Evert Muis. Toen de stoere dertiger uitgezaaide ongeneeslijk ziek bleek, ging hij in een roze tutu met zijn dochtertje op de foto. Het beeld werd veel gedeeld op internet. In het Algemeen Dagblad zei hij daar destijds over: "Ik wil iets achterlaten wat mij onsterfelijk maakt."

Meer over