Voor wie steek jij een kaarsje op?

Een onderzoek naar symbolische onsterfelijkheid

NPO 2 - donderdag 3 november om 18:30

© KRO-NCRV
Judith Peters deed onderzoek naar symbolische onsterfelijkheid, de blijvende band tussen een overledene en een nabestaande. In juni overleed ze zelf, 31 jaar oud. Familie en vrienden vertellen in Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op? over hoe ze nog bij hen is.

'De hipste non van Nederland' werd Holkje van der Veer ook wel genoemd. Ze overleed op 61-jarige leeftijd. Van der Veer trad volop naar buiten. Zo was ze regelmatig in levensbeschouwelijke programma's te zien. In Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op? een eerbetoon aan deze bekende dominicanes.

Judith Peters

Verder het levensverhaal van 'Bijen Peter'. Peter Noordman kampte met een drugsverslaving en leefde op straat tot hij zijn liefde voor bijen ontdekte en imker werd. Noordman werd 55 jaar. En Judith Peters deed onderzoek naar symbolische onsterfelijkheid, de blijvende band tussen een overledene en een nabestaande. Peters kreeg neurofibromatose type 2 en baarmoederhalskanker. Ze overleed in juni op 31-jarige leeftijd. Familie en vrienden voelen de band met haar nog.

Meer over