Rampvlucht

Jacht op de vrachtbrief in voorlaatste uitzending Rampvlucht

NPO 1 - maandag 3 oktober om 21:22

© KRO-NCRV
Is er een relatie tussen de ziektegevallen na de Bijlmervliegramp en de lading van het neergestorte toestel? Alleen de originele vrachtbrief kan uitsluitsel geven. De journalisten volgen in deze aflevering van Rampvlucht het spoor naar Israël.

Er is in Rampvlucht onduidelijkheid over de lading van het El Al-toestel dat op 4 oktober 1992 neerstortte op de Bijlmermeer. Er zou niet alleen uranium aan boord zijn geweest, maar ook een hoeveelheid van de grondstof voor het zenuwgas sarin. Verklaart dat de vele ziektegevallen na de ramp?

Dramaserie Rampvlucht

In deze voorlaatste aflevering van de dramaserie doen er zoveel wilde verhalen de ronde dat alleen de originele vrachtbrief nog duidelijkheid kan scheppen. Journalisten Vincent Dekker en Pierre Heijboer (Thomas Höppener en Yorick van Wageningen) zijn moegestreden en vermoeden dat ze in de gaten worden gehouden. Ze volgen het spoor van de vrachtbrief naar Israël, waar hun ongerustheid alleen maar toeneemt. Hebben de autoriteiten op verzoek van El Al zaken verzwegen?

Meer over