Waar komen de meisjes vandaan uit Het Mooiste Meisje van de Klas?

Waar komen toch al die mooie meisjes uit Het Mooiste Meisje van de Klas vandaan? Nederland blijkt er genoeg voorhanden te hebben. Regisseur Gabri Buytelaar vertelt.

Hoe komen jullie aan de meisjes?

„Rondvragen in m’n omgeving, zo hebben we het hele eerste seizoen gemaakt. Als je dat doet, heb je al gauw honderd mensen die voor je aan het zoeken zijn. Iedereen heeft wel een mooi meisje in de klas gehad. Bij de seizoenen daarna kwamen de kijkers met suggesties. Ouders van mooie meisjes, broers en zussen, oude liefdes, de meisjes zelf of een dochter. Zo van: ‘Ik zie op foto’s dat mijn moeder er vroeger heel goed uitzag’.”

Hoe ga je daarna verder?

„De eerste check is kijken hoe iemand er vroeger uitzag. Een foto is snel te vinden via bijvoorbeeld de site Schoolbank.nl. Daarna willen we het bijbehorende verhaal horen en bellen we het meisje zelf. Als ze vertellen dat ze getrouwd zijn met hun jeugdliefde, nog steeds in hetzelfde dorp wonen en niets meegemaakt hebben, houdt het op. Dat is meestal het geval, maar daar krijg je het programma niet mee vol. Maar als iemand een fantastische carrière heeft, geweldige avonturen beleefde of veel drama meemaakte, gaan we door. Het verhaal is misschien nog wel belangrijker dan alle uiterlijkheden. En dat verhaal moet ook nog eens positief eindigen, anders blijf je achter met zo’n katerig gevoel. In het verleden wilde dat weleens gebeuren. Maar je wilt altijd iets van een horizon zien.”

Zijn meisjes met het juiste uiterlijk en verhaal niet heel dun gezaaid?

„Het valt wel mee. We zoeken in de leeftijdsgroep 30-60. Als ze jonger zijn hebben ze nog niet genoeg meegemaakt, bij oudere vrouwen zijn er vaak niet genoeg beelden. En in de categorie 30-60 horen heel veel vrouwen. Er komt ook elk jaar nieuwe aanwas bij aan de onderkant. Als we willen, kunnen we nog tientallen jaren doorgaan met dit programma.”

Moeten de vrouwen nog steeds mooi zijn?

„Nee, dan zouden we onszelf te veel beperken, maar ik heb wel het idee dat onze kijkers het waarderen als ze er verzorgd uitziet. Er kijken vooral vrouwen naar Het mooiste meisje en volgens mij vinden die het belangrijk te zien dat ook een vrouw van 55 of 60 er nog goed kan uitzien.”

 

Reageren