Waarom bleef je niet voor mij?

Kinderen in rouw in emotionele docu

NPO 3 - maandag 6 december om 23:21

© IMDb
In haar afstudeerfilm Waarom Bleef Je Niet Voor Mij? interviewt Milou Gevers vier kinderen die hun vader verloren door zelfdoding. De filmmaker stelt de vragen die niemand aan haar durfde te stellen toen haar eigen moeder uit het leven stapte.

Elf jaar geleden verloor Milou Gevers haar moeder door zelfdoding. Over die traumatische gebeurtenis kon ze destijds met niemand praten. In haar documentaire Waarom Bleef Je Niet Voor Mij?, die al eens eerder op tv te zien was, interviewt Gevers vier kinderen van wie de vader uit het leven stapte toen ze nog op de basisschool zaten.

Waarom Bleef Je Niet Voor Mij?

Net als de regisseur krijgen Rebekka, Annabel, Stef en Hessel niet veel kans om over hun verdriet te praten. Gevers stelt de vragen die vroeger niemand aan haar durfde te stellen en dringt daarmee direct door tot de kern van de zaak. De kinderen vertellen moedig over hun verdriet en onbegrip, en laten zo zien dat ze een enorme veerkracht hebben. Deze afstudeerfilm van Gevers is de eerste Nederlandse documentaire die een studenten-Oscar in de wacht sleepte.

Meer over