Walking on Sunshine

Swingen met Hannah Arterton in Walking on Sunshine

RTL 8 - dinsdag 16 augustus om 20:28

© http://www.universumfilm.de/rechtliches/nutzungsbedingungen.html
Taylor verheugt zich op het weerzien met haar Italiaanse vakantieliefde Raf. Dikke pech: haar zus Maddie kondigt in Walking on Sunshine aan dat ze met Raf gaat trouwen.

In 2008 werd Abba-musical Mamma Mia! een enorme bioscoophit. Als dat werkt, waarom zou je dan niet een vrolijke, romantische musical kunnen maken met andere populaire liedjes van vroeger?

Walking on Sunshine

Dat is waarschijnlijk ongeveer wat de makers van Walking on Sunshine dachten. En verrek: hun idee werkt nog ook.

In plaats van hits van Abba gebruiken ze liedjes uit één tijdperk: de jaren 80.

Een paar jaar geleden was Taylor (Hannah Arterton) op vakantie in Italië. Ze beleefde een vurige romance met lokale hunk Raf (Giulio Berruti).

Nu gaat ze weer terug naar dat plaatsje. Taylor verheugt zich al tijden op het weerzien met Raf.

Dat weerzien komt er, maar het loopt net even anders dan Taylor zich had voorgesteld. Haar zus Maddie (Annabel Scholey) kondigt aan dat zij en Raf gaan trouwen.

Hannah Arterton

Toen bekend werd dat Walking in Sunshine er zou komen, waren er volop geruchten over de cast. Zo zouden Kylie Minogue en Gemma Arterton een rol in de film spelen.

Dat ging uiteindelijk niet door, maar er zit toch een Arterton in de film. Gemma's jongere zusje Hannah speelt Taylor.

Naast al die bekende hits uit de jaren 80, komt er in de film ook een ouder nummer voorbij. ‘Venus’ van de Nederlandse band Shocking Blue verscheen al in 1969.

Toch heeft Venus ook een link met de eighties. In 1986 scoorde de Britse meidengroep Bananarama een hit met een cover van het nummer.

Meer over