Want als de bom valt...

Omdat Net 5 ons al de hele zomer trakteert op dubbele afleveringen van Lost, zijn we vanavond alweer toe aan de finale, waarin de verhaallijnen van het vijfde seizoen eindelijk op hun plaats vallen. Zoals je gewend bent, krijg je antwoord op een paar belangrijke vragen: wie is Jacob, wat is zijn relatie tot de passagiers van Oceanic 815 en waarom wil Locke hem zo graag doden?

Tegelijkertijd blijf je wel achter met nieuwe dilemma's. Het draait vanavond vooral om Jack en zijn lugubere plan om de geschiedenis van het eiland te herschrijven door een atoombom tot ontploffing te brengen. Dat roept uiteraard de nodige weerstand op bij Kate.

Explosief
Tegelijkertijd gaat Locke in de toekomst met Ben, Sun en 'the Others' naar Jacob om, zoals hij zelf zegt, ''orde op zaken te stellen''. Tenslotte keren Sawyer en Juliet (met grote tegenzin, dat wel) terug om Kate te helpen. Deze gebeurtenissen komen samen in een slotscène die we nog het beste kunnen omschrijven als 'explosief'. Maar als je denkt dat het hiermee gedaan is met Jack & co, dan heb je het mis. Het is natuurlijk wel Lost. Eén tip: knipper op het laatst vooral niet met je ogen, want anders mis je de grootste teaser tot nu toe.

Reageren