Wanted

James McAvoy verveelt zich

Veronica - woensdag 8 april om 22:10

© Turner
Kantoorklerk Wesley droomt van een spannender leven. Dat krijgt hij ook: de jongeman ontdekt dat zijn vader vroeger een gevreesde huurmoordenaar was en dat hij de talenten van palief heeft geërfd.

Wesley (James McAvoy) is een typische kantoorslaaf. Hij gaat iedere dag met tegenzin naar zijn werk en hij dagdroomt volop van een beter, spannender leven.

Wanted

Voor Wesley komt die droom uit als hij in een apotheek aan de praat raakt met Fox (Angelina Jolie). Zij vertelt hem dat hij nu lid is van een geheim genootschap van huurmoordenaars: de Fraternity.

Fraternity-baas Sloan (Morgan Freeman) doet er nog een schepje bovenop: Wesleys vader was lid van de Fraternity en stierf in het harnas. Nu is het aan Wesley om de man die zijn vader vermoordde om te leggen. 

Om die taak te kunnen volbrengen, geven Fox en haar Fraternity-collega's Wesley in Wanted een spoedcursusje huurmoordenaarsvaardigheden. En warempel: Wesley blijkt een natuurtalent.

James McAvoy

Het verhaal van Wanted doet er eigenlijk niet eens zo toe. Het draait om de actie. En daarmee zit het in deze film wel goed.

Wat heet: de Russische regisseur Timur Bekmambetov haalt zijn voet geen moment van het gaspedaal. Dat maakt de film tot een twee uur durende achtbaanrit vol actie en adrenaline.

Na zijn auditie kreeg James McAvoy de rol van Wesley niet. De filmmakers waren op zoek naar een echte actieheld.

Toen ze bedachten dat hun leading man toch meer een 'alledaags type' moest zijn, kwamen ze weer bij McAvoy uit.

Meer over