War for the Planet of the Apes

Woody Harrelson knokt met apen

Veronica - zaterdag 2 mei om 20:00

© http://photo.orf.at/ (orf1)
In deze derde film in de Planet of the Apes-reeks komt het tot een ultieme confrontatie tussen de apen de mensen. Wie gaat deze strijd winnen?

De Britse acteur Andy Serkis heeft al heel wat rollen op zijn naam staan, maar de kans is groot dat je hem niet zou herkennen als je hem op straat tegen zou komen. Serkis is namelijk vaak onherkenbaar in beeld.

War for the Planet of the Apes

Zo speelde Serkis de rol van Gollum in de The Lord of the Rings-trilogie, was hij te zien als reuzengorilla in King Kong en speelde hij kapitein Haddock in The Adventures of Tintin.

Wil je als Hollywoodregisseur iets doen met motion capture? Dan is Andy Serkis je man.

Ook voor War for the Planet of the Apes hees de acteur zich weer in een motioncapturepakje: hij speelt de hyperintelligente chimpansee Caesar.

Het is – na Rise of the Planet of the Apes en Dawn of the Planet of the Apes – de derde keer dat Serkis deze rol speelt. In dit derde deel zijn de spanningen tussen de apenbeschaving en de mens nog verder opgelopen.

Hij heeft het lang uitgesteld, maar nu ziet apenleider Caesar geen andere uitweg meer: de apen zullen oorlog moeten voeren tegen de mens.

Woody Harrelson

Woody Harrelson speelt in War for the Planet of the Apes de meedogenloze kolonel die het leger van de mensen aanvoert. Zijn personage heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt de apen compleet uit te roeien.

In het dagelijks leven is de acteur een stuk minder bloeddorstig: Harrelson is veganist en dierenrechtenactivist.

Meer over