Top 50 van 50 jaar Pinkpop

Warmdraaien voor Landgraafs halve-eeuwfeest in Top 50 van 50 jaar Pinkpop

Pinkpop begint volgend weekend aan zijn vijftigste editie. BNNVARA zet de meest legendarische optredens van een halve eeuw festivalgeschiedenis op een rijtje. Met onder meer Eddie Vedder, Metallica en Anouk.
Jan Smeets heeft voor de jubileumeditie van zijn Limburgse muziekfestival onder anderen Anouk, Slash, The Cure en Fleetwood Mac gestrikt. Maar voordat het feest volgende week losbarst, zet BNNVARA in de Top 50 van 50 jaar Pinkpop eerst de vijftig meest memorabele momenten van het festival in Landgraaf op een rijtje. Van Pearl Jam-frontman Eddie Vedder die vanaf een tv-kraan het publiek insprong, tot Metallica dat ondanks regen, donder en bliksem de editie van 2014 met een ronkende rockshow afsloot. Van eigen bodem waren er onvergetelijke optredens als dat van het piepjonge Krezip dat met I would stay een hele weide vol publiek liet meezingen en dat van Anouk die na een eierregen haar shirt uittrok en in haar rode bh onverstoorbaar verder zong.

Zeven keer

Met Anouk is meteen de artiest genoemd met de meeste optredens op de Landgraafse festivalweide achter haar naam. Het optreden van dit weekend wordt haar zevende. Smeets omschreef de Haagse rockchick als ‘mijn grote vriendin’, dus wellicht komt ze na deze jubileumeditie nog wel vaker langs. Overigens is Anouk dit jaar niet de enige vaste klant op het Limburgse podium, ook Krezip staat er weer. De Tilburgse band rond Jacqueline Govaert kwam onder meer voor de jubileumeditie van Pinkpop weer bij elkaar voor een zesde optreden in Landgraaf. Lenny Kravitz en White Lies zijn voor de vijfde keer te zien.

Meer over:

Reageren