Wat houdt ons tegen?

Jeroen Smit, Jaap Tielbeke en Daphné Dupont-Nivet zijn terug met Wat Houdt Ons Tegen?

NPO 2 - woensdag 12 juni om 21:00

© Thijs Bertels/HUMAN
Onderzoeksjournalisten Jeroen Smit, Jaap Tielbeke en Daphné Dupont-Nivet richten zich in dit derde seizoen van Wat Houdt Ons Tegen? op het bedrijfsleven. Welke ondernemingen doen hun best om klimaatverandering tegen te gaan en wie staat op de rem?

De afgelopen twee seizoenen richtte Wat Houdt Ons Tegen? zich hoofdzakelijk op de vraag wat consumenten zelf kunnen doen om een betere klimaattoekomst te garanderen. Maar een beter milieu begint niet alleen bij jezelf, ook het bedrijfsleven heeft een verantwoordelijkheid. Als het aankomt op klimaatvervuilers noemen journalisten Jeroen Smit, Jaap Tielbeke en Daphné Dupont-Nivet de komende weken man en paard. 

Wat Houdt Ons Tegen? 

Het trio is van mening dat een ingrijpende economische transitie nodig is om het tij te keren. Om dit te bereiken besteden ze onder meer aandacht aan het fenomeen kaas zonder koe, methodes om vervuild water te reinigen en manieren om op verantwoorde wijze het hoofd koel te houden. Welke ondernemers zetten hun beste beentje voor en wie staat op de rem?

Wanneer is Wat Houdt Ons Tegen? op televisie te zien?

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Wat Houdt Ons Tegen? zie je op woensdag 12 juni vanaf 20:58 uur bij HUMAN op NPO2.

Meer over