Wat verdien je?

Hoeveel verdient een sekswerker?

NPO 1 - woensdag 8 september om 21:25

© BNNVARA
Sander de Kramer en Annemarie van Gaal quizzen deze week in Wat verdien je? over de inkomsten van een pikante beroepsgroep: sekswerkers. Hoeveel euro ze in werkelijkheid verdienen, onthullen drie sekswerkers aan het eind van de aflevering.

Na de bespreking van het juristensalaris vorige week kiest Wat verdien je? nu voor een veel pikantere beroepsgroep. Astrid Joosten bevraagt panelleden Sander Kramer en Annemarie van Gaal en hun quizgenoten over de inkomsten van sekswerkers. In Nederland zijn er naar schattingen zo'n tien- tot dertigduizend, en een deel daarvan is nog student.

Beter dan vakken vullen

Waarom zij niet voor een baantje in de supermarkt kiezen, is simpel: sekswerk kost minder tijd, geeft zelfvertrouwen en verdient een stuk beter dan die 3,50 euro per uur. De panelleden zullen dus een hoge inschatting moeten maken als het om hun inkomsten gaat. Of ze ook goed zitten en hoeveel euro ze precies krijgen voor hun verdiensten, onthullen de drie uitgenodigde sekswerkers pas aan het eind van de aflevering.

Meer over