Watchmen

Verguisde superhelden bundelen hun krachten

RTL 7 - dinsdag 13 juli om 23:01

© \\ftp\ftp\teleclub
De superheldenfilm Watchmen speelt zich af in een tijd waarin het gebruik van superkrachten is verboden. Wanneer een gepensioneerde superheld wordt vermoord, komen zijn ex-collega’s in actie. 

In Watchmen geniet een groep superhelden in de jaren 80 van hun welverdiende pensioen. Dat moet ook wel, want president Nixon heeft het gebruik van bovenmenselijke krachten verboden. Dan wordt een van de gepensioneerde superhelden vermoord.

Watchmen

Door die moord vermoedt ex-superheld Rorschach (Jackie Earle Haley) dat er een complot is om alle superhelden uit de weg te ruimen. Hij verzamelt een groep oude vrienden met bovenmenselijke krachten om zich heen en probeert de waarheid boven tafel te krijgen.

Watchmen is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenserie. De twaalfdelige reeks uit de jaren 80 geldt als een van de invloedrijkste in het superheldengenre.

Er kwamen al snel plannen om Watchmen te verfilmen, maar het duurde lang tot die film er ook kwam.

Vloek

Er leek wel een vloek te rusten op Watchmen. Scenarioschrijvers liepen vast toen ze van het ingewikkelde verhaal een film van behapbare lengte probeerden te maken.

Er waren ook problemen bij de casting, de kosten liepen uit de hand en er was gesteggel over de rechten.

Dat de film er in 2009 uiteindelijk toch kwam, is een hele prestatie. En de makers kregen er geen spijt van, want met een opbrengst van bijna 200 miljoen dollar deed Watchmen het behoorlijk goed.

Meer over