Keuringsdienst van waarde over culinair vlees

29 januari 2019 13:15 | kijktips | Door Televizier

© Stijn Ghijsen
Wat is 'culinair vlees' en wat moet er gebeuren voordat een eenvoudige biefstuk of varkenshaas dat predikaat krijgt? De Keuringsdienst ontdekt dat er heel wat vocht aan te pas komt om gewoon vlees 'culinair' te maken.

De laatste jaren maken veel supermarkten mooie sier met culinair vlees dat een stuk prijziger is dan reguliere lapjes. In 2016 schreef Keuringsdienst van waarde-presentator Teun van de Keuken al een column in de Volkskrant waarin hij deze term fileerde. Van der Keuken merkte op dat 'culinair' best chic klinkt, maar dat het weinig meer betekent dan 'wat de keuken of kookkunst betreft'. Dat maakt al ons voedsel dus per definitie culinair.

Culinair vlees

In deze aflevering van het consumentenprogramma gaan Teun en zijn collega's dieper in op de materie. Ze zoeken uit wat er met een eenvoudig biefstukje of varkenshaas moet gebeuren voordat het het predikaat 'culinair vlees' krijgt. Het geheim van duur culinair vlees blijkt een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegd water.

Meer over