We zijn er bijna!

Naar de Nederlandse Sahara in herhaling We Zijn Er Bijna!

NPO 1 - dinsdag 4 juli om 19:10

© Alalena/MAX
De groep gaat in deze aflevering van We Zijn Er Bijna! de Sahara van het noorden met eigen ogen bekijken. Ze hebben een excursie op de Vliehors, een uitgestrekt natuurgebied op Vlieland met kilometers aan fijn zand. Daarna vervolgt de reis naar Katwijk aan Zee.

Voor een Saharabeleving hoeft We Zijn Er Bijna! niet naar Afrika te gaan. Die is ook op Vlieland te vinden, weten de kampeerders inmiddels. Ze gaan op excursie op de Vliehors, een uitgestrekt natuurgebied met maar liefst 24 vierkante kilometer aan fijn zand. Vogelspotten zit erbij inbegrepen, want deze Sahara van het noorden is een populaire broedplaats voor onder meer wulpen, plevieren en dwergsterns.

We Zijn Er Bijna!

In Katwijk aan Zee gaat de groep juist de hoogte in. Ze bezoeken de vuurtoren, na de Brandaris het oudst bewaard gebleven vuurbaken van Nederland. Na zeezicht is het tijd voor een mooi stadszicht, en daarvoor is Leiden de perfecte plek. De reisgenoten struinen in het pittoreske oude centrum langs de verstilde hofjes en de imposante Pieterskerk. (HH)

Meer over