We zijn er bijna!

We Zijn Er Bijna gaat het water op

NPO 1 - dinsdag 24 augustus om 20:40

© MAX
De kampeerders in We zijn er bijna hebben een speciale ontmoeting in het Space Expo Museum in Noordwijk. Ze treffen daar de weduwe van astronaut Wubbo Ockels. Op het IJsselmeer wacht hen een zeiluitje op een tweemaster. Maar waar is de wind?

Tijd om uit te rusten is er niet voor de kampeerders van We zijn er bijna!. Eerst is er in Noordwijk een bezoek aan het Space Expo Museum, waar ze de weduwe ontmoeten van de in 2014 overleden astronaut Wubbo Ockels. Verder krijgen de reizigers de smaak steeds meer te pakken op het water. Na het sloepje varen in Friesland wacht op het IJsselmeer een boot van groter formaat: de tweemaster Bounty. Hoewel er eerst geen zuchtje wind staat, hoeven ze het plan niet overboord te gooien. De weergoden is de groep alsnog goedgezind.

Kootwijk

Met het zeilavontuur vers in het geheugen gaat de reis verder naar de andere kant van het land. In Kootwijk op de Veluwe krijgen ze van reisleiders Jan en Lotty een exclusieve toer door het oude zendstation, gebouwd in art-decostijl.

Meer over