We zijn er bijna!

Ze mogen weer!

NPO 1 - dinsdag 10 augustus om 20:35

© MAX
Martine van Os en de kampeerders maken in het nieuwe seizoen geen buitenlandse reis, maar een mooie tocht door Nederland. Startpunt is Groningen, waar de groep de hoofdstad en Natuurpark Lauwersmeer verkent.
De campers en caravans zijn afgestoft, de koffers met vrijetijdskleding gepakt. Na een jaar pauze is We zijn er bijna! terug. Geen buitenlands uitstapje dit keer, in het tiende seizoen blijven Martine van Os en haar 36 kampeerders binnen de landsgrenzen. In Nederland valt tenslotte ook genoeg moois te ontdekken. Bijvoorbeeld in Groningen, het startpunt van de dertig dagen durende tocht. In de stad trakteren reisleiders Jan en Lotty het gezelschap op een lunch, waarna het tijd is voor wat beweging. De groep maakt een mooie wandeling door Natuurpark Lauwersmeer en rijdt vervolgens door naar Friesland. In Workum gaan de avonturiers in een sloepje het water op. Voor Louis en Jeannette is dat een herkenbare activiteit; zij vierden jarenlang vakantie op een boot.

Vlieland

De jubileumreeks van het populaire programma wilde eigenlijk een stuk noordelijker gaan. Namelijk naar Noorwegen, maar vanwege de strenge inreisbeperkingen ging er een streep door de plannen. Een grote teleurstelling waarschijnlijk, maar zoals Johan Cruijf het altijd zo mooi zei: 'Elk nadeel heb zijn voordeel.' De makers hebben alvast een bestemming voor volgend jaar, als dan alles soepel verloopt, en Nederland wordt nu goed op de kaart gezet. Zo verkent het reisgezelschap later dit seizoen het op Vlieland gelegen natuurgebied De Vliehors, het pittoreske centrum van Leiden en een Zuid-Limburgse wijngaard.

Meer over