Welcome home - achtergrond

In Welcome home creëert Natasja Froger (45, foto) samen met vrienden, familie en buurtgenoten een nieuw thuis voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Schrijnend
Van de bijna 900 aanmeldingen zijn alleen de meest schrijnende gevallen behandeld, vertelt eindredacteur Jacco Keyzer. "De kijker moet het die mensen echt gunnen. Ze zijn buiten hun schuld om in een nare situatie terechtgekomen, met als gevolg dat hun huis er heel slecht bij ligt." Nog voordat er echt geklust wordt, gaat de redactie op inspectie. "Dan moeten de bewoners al weggelokt worden, zodat we rustig kunnen kijken of het haalbaar is. Dat ging verbazingwekkend goed. Er is altijd een overbuurvrouw of vriendin die plots 'een weekendje weg heeft gewonnen'."

Populariteit
Het verbaast Keyzer niet dat het programma wekelijks 1,4 miljoen mensen trekt. "Natasja heeft een vaste groep kijkers en Welcome home past haar als een jasje. Het is heel oprecht."

Inhoud
In de uitzending van vanavond wordt het huis van Gaby en Argely uit Tilburg onder handen genomen. Net als ze gaan verhuizen, komt het bericht dat hun oudste kind zeer ernstig ziek is. Natasja helpt de twee aan een nieuwe start en net even meer.

Reageren