Gefileerd

Werken in de Thaise kippenindustrie

De vijf foodies zijn nog steeds in Thailand, waar ze zelf aan het werk gaan in de kippenindustrie. Want kipnuggets ontstaan niet vanzelf. Ook nemen ze een kijkje in het laatste station van de kippen: het slachthuis.
Kipnuggets en kipburgers ontstaan niet vanzelf. Tijdens hun reis naar Thailand ontdekken de vijf Gefileerd-foodies wat er aan de basis van kipproducten ligt. Daarvoor gaan ze zelf aan het werk in de kippenindustrie. Dit confronteert ze met de massaproductie ervan. Ook nemen ze een kijkje in het laatste station van de kippen: het slachthuis. Wat doet het met de deelnemers wanneer ze zelf zien welke rauwe werkelijkheid er aan hun kipnuggets vooraf gaat? In dit zesdelige programma mogen vijf twintigers een viergangendiner bereiden onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk. Voor het zover is, reizen ze met Jennifer Hoffman naar Thailand, dat een van de grootste voedselexporteurs ter wereld is. Hier zien ze wat er allemaal gebeurt voor voedsel op hun bord komt.

Meer over:

Reageren