West Side Story

Steven Spielbergs West Side Story met Ansel Elgort beleeft zijn tv-première op Net5

NET 5 - zondag 10 maart om 20:00

© 20th Century Studios
Het overbekende verhaal van West Side Story over de bendeoorlog tussen de Jets en de Sharks werd door Steven Spielberg in een nieuw jasje gestoken, maar gelukkig zonder geweld te doen aan de oorspronkelijke klassieker uit 1961.

Steven Spielberg heeft een indrukwekkend oeuvre, maar een musical ontbrak nog.

West Side Story

Als groot fan van de oorspronkelijke Broadwaymusical uit 1957, voelde West Side Story voor hem als het juiste project om daar verandering in te brengen. Zijn liefde voor het materiaal komt duidelijk naar voren. De zang en dans zijn prachtig in beeld gebracht en hij blijft trouw aan het nog steeds relevante verhaal.

In het New York van 1957 worden twee jongeren waanzinnig verliefd op elkaar. Ze komen alleen uit verschillende groepen immigranten die zich krampachtig vasthouden aan hun roots. Maria, een meisje uit de Puerto Ricaanse buurt, mag dus geen relatie met de Europese arbeidsmigrant Tony. Toch laat liefde laat zich niet tegenhouden, ondanks een explosieve mix van racisme, xenofobie, pijnlijke koloniale erfenissen, armoede en bendegeweld op de achtergrond.

De geslaagde remake past beter bij de huidige tijd dan de klassieker uit 1961. Er kan lang gediscussieerd worden over welke verfilming het beste is, maar uiteindelijk zijn ze allebei betoverend.

Rachel Zegler

In tegenstelling tot wat er in 1961 gebeurde, castte Spielberg wel jonge acteurs met wortels in Latijns-Amerika. Maria wordt gespeeld door de toen nog onbekende Rachel Zegler. Vanuit het niets werd ze een ster in Hollywood.

Deze in 2001 in New Jersey geboren actrice zat na West Side Story nog in Shazam! Fury of the Gods en The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. Daarnaast is ze gecast als Sneeuwwitje in Snow White die in 2025 moet verschijnen.

Meer over