When Harry Met Sally...

Uit eten met Meg Ryan

CANV - vrijdag 23 juli om 22:09

© https://k2-telecast.s3.eu-north-1.amazonaws.com
Kan een jarenlange vriendschap overgaan in een liefdesrelatie? Dat is de kwestie waar When Harry met Sally... om draait.

Sally (Meg Ryan) en Harry (Billy Crystal) leren elkaar in 1977 kennen. Ze studeren dan allebei.

When Harry Met Sally...

Ze voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Toch is meteen duidelijk dat hun ideeën over het leven en de liefde zo van elkaar verschillen dat een relatie er niet inzit.

Door de jaren heen blijven de twee elkaar ontmoeten. Zo raken Harry en Sally bevriend.

Die vriendschap werpt de vraag op of dat eigenlijk überhaupt wel kan, een vriendschap tussen een man en een vrouw zonder dat daar romantische en/of seksuele bijbedoelingen bij komen kijken.

Mede dankzij de legendarische scène waarin Sally in een vol restaurant een orgasme simuleert groeide When Harry met Sally... uit tot een klassieker. De vrouw die daar de veel geciteerde zin ‘I’ll have what she’s having’ uitspreekt is de moeder van regisseur Rob Reiner.

Meg Ryan

Die beroemde scène had zonder Meg Ryan misschien niet eens bestaan. In het oorspronkelijke script van When Harry Met Sally... praten Sally en Harry alleen maar over het feit dat vrouwen orgasme faken.

Het was Meg Ryan die voorstelde dat Sally dat ter plekke aan Harry zou demonstreren. Regisseur Rob Reiner vond dat zo'n goed idee dat hij het in de film verwerkte.

Meer over