Where'd You Go, Bernadette

Cate Blanchett verdwijnt plotseling in Where'd You go, Bernadette

NET 5 - donderdag 28 september om 23:03

© https://medien.sky.de/
Een komisch drama van Richard Linklater (Before-trilogie, Boyhood) gebaseerd op een bestseller en met Cate Blanchett in de hoofdrol. Dat zou een topfilm moeten worden toch? Helaas, valt Where'd You Go, Bernadette tegen.

Bernadette Fox (Cate Blanchett) was een getalenteerde architect, maar nu komt ze amper haar huis nog uit.

Where'd You Go, Bernadette

Een project in Los Angeles ging niet zo als gepland, waarna ze met haar man Elgie (Billy Crudup) naar Seattle verhuist. Ze krijgen een dochter en Bernadette richt zich vol op het moederschap. Ze komt bijna niet meer buiten en ziet liever geen andere mensen.

Als haar dochter Bee vijftien is, wil ze graag naar Antarctica als beloning voor haar goede cijfers. Bernadette en Elgie stemmen met tegenzin in. Hoe dichterbij de trip komt, hoe vreemder Bernadette zich begint te gedragen. Tot ze plotseling verdwijnt in Where'd You Go, Bernadette.

Bee en Elgie gaan op zoek naar haar en zo ontdekt Bee steeds meer over haar moeders verleden.

Cate Blanchett

De scènes op de zuidpool zouden worden opgenomen tegen een digitale achtergrond. Cate Blanchett stond erop dat er op een authentieke manier zou worden gefilmd. Daarom werd er een locatie op Groenland uitgekozen. Het weer op Groenland kan extreem zijn en dat maakte de crew ook mee. Er was een orkaan die 36 uur duurde.

Toch besloten ze niet te wachten met opnames. De orkaan werd gefilmd en is te zien in Where'd You Go, Bernadette.

Meer over