Whiskey Tango Foxtrot

Tina Fey in Afghanistan

Com. Centr. - zondag 24 januari om 20:00

© 2015 Paramount Pictures. All Rights Reserved. / MKNS
Een redacteur van een nieuwszender verruilt haar veilige kantoorbaan voor een iets spannendere functie. Ze wordt oorlogsverslaggever.

In 2003 werkt Kim Baker als redacteur bij een nieuwszender in New York. Dat is een vrij zeker bestaan.

Whiskey Tango Foxtrot

Toch besluit ze in Whiskey Tango Foxtrot haar veilige leventje achter zich te laten. Waarom?

Kim (Tina Fey) kan drie maanden aan de slag als verslaggever in Afghanistan. Toegegeven: het is ver weg, maar zo heeft ze eindelijk de kans om zelf voor de camera te staan.

Ze is een van de weinigen op de redactie die geen kinderen heeft, dus ze is ook nog eens de logisch keuze voor haar chef. Dat ze daar haar vriend in New York moet achterlaten, neemt Kim op de koop toe.

Eenmaal in Afghanistan moet Kim verslag doen van de war on terror. Gelukkig is het niet alleen maar geweld en dood en verderf wat de klok slaat.

In Kaboel raakt Kim namelijk bevriend met haar Britse collega Tanya Vanderpoel (Margot Robbie). Tussen de gevechten door zetten ze geregeld samen de bloemetjes buiten.

Tina Fey

Whiskey Tango Foxtrot is gebaseerd op The Taliban shuffle, het boek dat Kim Barker over haar tijd in Afghanistan schreef. 

Barker vertelde in een interview hoe Tina Fey interesse kreeg om haar te spelen. Volgens de journalist trok een recensie van haar boek in de New York Times de aandacht van de actrice.

Recensent Michiko Kakutani schreef in die recensie dat Barker zichzelf neerzet als een personage van Tina Fey.

Meer over