White Boy Rick

Van puber tot drugsbaron

Spike - donderdag 10 juni om 19:59

© https://eu.iconik.io/
Het waargebeurde verhaal van Rick Wershe Jr., die in de jaren 80 uitgroeide tot een beruchte drugsdealer. Hij was zestien jaar.

Deze film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, is een mix van misdaadfilm en familiedrama.

White Boy Rick

We ontmoeten Rick Wershe Jr. (Richie Merritt), een jochie van amper vijftien dat opgroeit in de jaren 80 opgroeit in Detroit. Dat is een stad met veel armoede en drugsproblemen.

Ricks vader, Rick senior (Matthew McConaughey), verdient de kost met de verkoop van wapens. Zijn handeltje is niet helemaal legaal, maar ook niet helemaal strafbaar.

Als Rick junior in White Boy Rick zelf een handeltje opzet, levert dat hem contacten bij een bende op. Hij wordt zelfs volwaardig lid.

Tegelijkertijd trekt de andere kant van de wet ook. De FBI ronselt Rick om voor hen als informant aan de slag te gaan.

Rick groeit ondanks zijn jonge leeftijd langzaam uit tot een gangster van formaat. Hoe lang kan dat goed blijven gaan?

Voor de duidelijkheid: de echte Rick Wershe Jr. zat uiteindelijk dik dertig jaar achter de tralies. In juli 2020 kwam hij vrij.

Richie Merritt

Richie Merritt, de acteur die White Boy Rick speelt, had nog nooit eerder geacteerd. Sterker nog: hij had nog nooit van de acteur die zijn vader speelt gehoord.

Hij had dus ook geen idee dat die tegenspeler, Matthew McConaughey, wereldberoemd is. Laat staan dat hij in 2014 een Oscar had gewonnen voor zijn rol in Dallas Buyers Club.

Meer over