White House Down

Channing Tatum redt de president

Veronica - woensdag 31 maart om 20:30

© © Sony / MKNS
In White House Down wil agent en jonge vader John Cale graag een baan als beschermer van de president. Alleen verprutst hij zijn sollicitatie. Dan slaat het noodlot toe en heeft hij geen andere keus dan de president te redden. Maar niet de president alleen.

John Cale (Channing Tatum) solliciteert in White House Down naar zijn droombaan bij de afdeling van de geheime dienst die de president beschermt. Na een moeizaam sollicitatiegesprek krijgt hij de baan niet. 

Jamie Foxx

Omdat hij het slechte nieuws niet aan zijn dochter wil vertellen, neemt hij haar mee op een trip door het Witte Huis.

Dan slaat het noodlot toe en neemt een stel zwaarbewapende paramilitairen de presidentswoning over: White House Down. De Amerikaanse regering barst uit in chaos en de terroristen ontvoeren president James Sawyer (Jamie Foxx).

Om het nog erger te maken is Cale ook zijn dochtertje kwijt. Nu rest hem de zware taak om zijn kleine meid, de president en het land te redden.

White House Down

In 2013 waren aanvallen op het Witte Huis blijkbaar populair bij blockbusterregisseurs. White House Down van Independence Day-regisseur Roland Emmerich is namelijk niet de enige film over dit onderwerp. Antoine Fuqua deed met Olympus Has Fallen ook een duit in het zakje.

Mocht je het idee hebben dat White House Down en Olympus Has Fallen qua plot nogal op elkaar lijken: dat klopt. De films zijn allebei gebaseerd op het boek Transfer of power van Vince Flynn.

Meer over