Whiteout

Kate Beckinsale staat in de kou

SBS 9 - zondag 8 augustus om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
In Whiteout wordt een lijk gevonden op Antarctica. Carrie Stetko krijgt de opdracht om de dader op te sporen. Lukt het haar om de zaak op te lossen voordat de zes maanden durende winter begint?

Carrie Stetko (Kate Beckinsale) werkt in een internationaal onderzoekscentrum op het altijd koude Antarctica. Nog even: over drie dagen zit haar dienst erop en mag ze terug naar huis. 

Whiteout

Dat einde van haar dienst komt voor Carrie geen moment te vroeg. Het is op Antarctica altijd al koud, maar het kan nog kouder.

Over een paar dage begint de poolnacht: de zon gaat dan onder om een half jaar lang niet meer op te komen. Bovendien is de eerste winterstorm op komst.

Een paar dagen voor de gevreesde winter intreedt, vinden wetenschappers een lijk in het ijs. Carrie moet de zaak onderzoeken.

Tijdens haar onderzoek vindt ze nog meer lijken.

Carrie moet wel voortmaken met haar onderzoek: ze moet de dader vinden voor de poolnacht intreedt. Uit het niets verschijnt agent Robert Pryce (Gabriel Macht) om haar te helpen.

Kate Beckinsale

Whiteout is gebaseerd op de gelijknamige comics van Greg Rucka en Steve Liever. Er waren al langer plannen om die stripverhalen te verfilmen: al in 1999 kocht productiemaatschappij de filmrechten van Whiteout.

In 2002 was een eerste versie van het script af. Reese Witherspoon zou de hoofdrol gaan spelen. 

Zover kwam het niet: in 2006 kocht producent Joel Silver de filmrechten. Hij hoefde niet lang te zoeken naar een regisseur.

Dominic Sena, een groot fan van de strips, bood zichzelf aan. Hij castte Kate Beckinsale voor de rol van Carrie Stetko. 

Meer over