Whitney

Het tragische leven van Whitney Houston

SBS 9 - zondag 21 juni om 20:30

© http://www.tvp.pl/fotopat/serwis/
Het is inmiddels alweer dik acht jaar geleden dat zangeres Whitney Houton overleed. Deze televisiefilm geet een inkijkje in het leven van de diva.

In de jaren 80 brak Whitney Houston door als zangeres. Aan het eind van dat decennium en in de jaren 90 was ze een van de grootste artiesten op aarde.

Whitney

De televisiefilm Whitney geeft een inkijkje in het leven van de zangeres. De makers hebben ervoor gekozen niet haar hele leven te behandelen.

In plaats daarvan richten ze zich op de periode dat Whitney Houston (Yaya DaCosta) op het hoogtepunt van haar roem was. Ook hebben ze veel aandacht voor Whitneys turbulente huwelijk met zanger Bobby Brown (Arlen Escarpeta).

Controverse

Whitney dochter Bobbi Kristina Brown had graag de kans gekregen om haar moeder te spelen. Regisseur Angela Bassett koos ervoor haar die rol niet te geven:

"De belangrijkste is dat ze geen acteur is. Ik weet dat ze hier en daar wat geacteerd heeft, maar ze is geen actrice. Acteren is een vak," zei ze tegen Entertainment Weekly

Whitney was een enorme kijkcijferhit voor televisiezender Lifetime, maar niet iedereen was blij met de film. De familie van Whitney Houston al helemaal niet.

In een verklaring zeiden de nabestaanden van Houston het volgende:

"Als je deze film gaat kijken, weet dan dat Lifetime berucht is vanwege de slechte films die ze maken over overleden beroemdheden. Bereid je voor op het ergste."

"Het is geen verrassing dat iemand een tv-film over Whitney maakt. En dan ook nog zonder toestemming van de nabestaanden. Sterker nog: Whitneys moeder heeft expliciet gevraagd de film niet te maken."

Meer over