Why Him?

Waarom deze gast? James Franco is de niet-zo-ideale schoonzoon in een dolle comedy

SBS 9 - zaterdag 11 september om 22:15

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Stephanie nodigt haar familie uit bij haar nieuwe vriend, de excentrieke internetmiljardair Laird (James Franco). Ondanks zijn enorme rijkdom valt hij niet echt in de smaak bij Stephanies ouders. Ze vragen zich dan ook al snel af: Why Him?

De 22-jarige Stephanie (Zoey Deutch) studeert aan Stanford en wil graag dat haar familie vlak voor de Kerst haar eerste serieuze vriend ontmoet. Deze Laird heeft een vermogen verdiend met het ontwikkelen van apps.

Why Him? 

Laird (James Franco) doet heel erg zijn best om indruk te maken op zijn nieuwe schoonouders, maar zijn gedrag valt niet in goede aarde bij Stephanies vader. Er ontstaat al snel een ongezonde rivaliteit tussen Stephanies overbezorgde vader Ned (Bryan Cranston) en de excentriekeling. Een ramp lijkt onoverkomelijk en een verzoening lijkt uitgesloten tussen die twee. Helemaal als Ned ontdekt dat Laird van plan is om zijn dochter ten huwelijk te vragen.

James Franco

Regisseur John Hamburg, die lesgaf aan de Universiteit van New York toen James Franco daar studeerde, gaf zijn acteurs alle vrijheid om te improviseren op de set. Dat leverde Hamburg een flinke bak werk op: hij moest ruim 240 uur materiaal zien terug te brengen tot een film van 90 minuten. Veel van de schilderijen die in Lairds huis hangen, heeft hoofdrolspeler James Franco zelf geschilderd. De acteur had nog meer invloed op de look van Why Him? Hij ontwierp alle tattoos van Laird.

Meer over