Widows

Viola Davis beraamt een overval in Widows

Veronica - woensdag 16 augustus om 20:25

© 20th Century Fox
Hoe kom je van schulden af? Juist, pleeg de perfecte overval, zo blijkt in Widows.

Harry Rawlings wordt samen met zijn partners Carlos, Florek en Jimmy vermoord tijdens een mislukte overval. Hun vier vrouwen hebben op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen, behalve dan dat ze allemaal hun man hebben verloren. 

Widows

Vlak na deze tragedie krijgt Veronica (Viola Davis) een bezoekje van maffiabaas Jamal (Brian Tyree Henry). Er staat nog een rekening open van 2 miljoen dollar.

Veronica ontdekt in Widows het aantekeningenboekje van haar man Harry. Hierin staat alles beschreven wat ze moet weten over deze overval. 

Ze overtuigt de drie anderen ervan dat er een goede manier is om ook uit de schulden te komen: zij, Linda (Michelle Rodriguez), Alice (Elizabeth Debicki) en Belle (Cynthia Erivo) gaan die overval die hun mannen niet tot een goed einde konden brengen alsnog plegen. 

Steve McQueen

Films over (mislukte) overvallen zijn er genoeg, maar er zijn er maar weinig waarin de overvallers in het begin meteen het loodje leggen. Regisseur Steve McQueen, bekend van Oscarwinnaar 12 Years a Slave durft het in Widows wel aan.

Logisch ook: de film draait niet om de overvallers, maar om hun weduwen. McQueen vertelt dat allemaal met veel schwung en stipt tegelijkertijd thema's als racisme, corruptie en kansenongelijkheid aan.

Meer over