Wie bakt de lekkerste koekjes in The great British bake off

5 juni 2019 12:47 | kijktips | Door Televizier

© Channel 4
Het negende seizoen begint met de koekweek. De twaalf amateurbakkers bakken koekjes die iets over henzelf zeggen én over een plek in Groot-Brittannië. Voor het spektakelstuk maken ze een 3D-zelfportret van koekjes.

De negende reeks van The great British bake off gaat gepaard met hoge temperaturen. Niet alleen in de ovens van de thuisbakkers, maar in de hele tent. Door de bloedhete zomer kampen de kandidaten de komende weken met smeltende cakes, bijna vloeibare meringues en onmogelijk chocoladewerk. Er vloeien dus weer genoeg tranen dit seizoen.

Koekrecepten

Voor de eerste keer trappen de bakkers niet af met de cakeweek, maar gaan ze aan de slag met koekrecepten. Voor de signatuuropdracht bakken ze koekjes die zowel iets over hen zeggen als over een specifieke plek in hun thuisland. Tijdens de technische opdracht maken ze een van jurylid Pauls favorieten: een koekje met biscuitdeeg en chocolade. Het spektakelstuk is een 3D-zelfportret, waarbij decoratietalent een vereiste is.

Tikkende klok

In het nieuwe seizoen van de Britse oerversie van Heel Holland bakt nemen opnieuw twaalf gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op. Met als uiteindelijk doel de beste thuisbakker van Groot-Brittannië te worden. Wie maakt de beste taart en wie weet de spanning van de tikkende klok het best te trotseren? Wie verrast de jury door zijn eigen draai te geven aan een klassiek recept? En wie gaat al in de eerste aflevering de mist in? Noel Fielding en Sandi Toksvig presenteren de Britse bakcompetitie. De uiterst kritische jury, bestaande uit Paul Hollywood en Prue Leith, beoordeelt de creaties.

Meer over