Wie is de Mol?

Heeft Anke de Jong zich versproken in Wie Is de Mol? 2023?

NPO 1 - zaterdag 18 februari om 20:29

© AVROTROS
De Mol bevindt zich nog altijd ondergronds, maar het wordt steeds moeilijker om het spel te saboteren. Na zes afleveringen is de groep in Zuid-Afrika flink uitgedund. De grote vraag is wie er dit keer afvalt.

Dit seizoen van Wie is de Mol? is misschien wel de reeks met de meeste onverwachte wendingen en dat maakt het programma nog spannender dan het normaal al is. De ene aflevering heeft geen test en eliminatie, de andere eindigt met een psychologisch spel waar de gemiddelde molloot - een woord dat tegenwoordig zelfs in de Dikke Van Dale staat - het weken later nog over heeft.

Camerawerk 

Dat dit alles zo duidelijk in beeld is gebracht, is te danken aan het ‘kleine’ en het ‘grote’ camerateam. De kleine ploeg is altijd aanwezig bij de ontbijtscènes, de biechten en de opnames tussen de opdrachten door. De grote neemt drie weken lang de opdrachten, tests en eliminaties voor zijn rekening. Een dronebestuurder gaat op pad voor fraaie beelden van het Zuid-Afrikaanse landschap.

Is Anke de Mol van 2023?

De vraag is echter wel: welke beelden halen het tot de eindmontage en welke niet? Om het voor de kijkers ook nog tot het einde spannend te houden wie de bedrieger is van het jaar, worden er veel beelden juist niet uitgezonden. Daarom is deze (wel uitgezonden) uitspraak van Anke de Jong des te opvallend... 

Meer over