Wie is de Mol?

Welke drie kandidaten halen de finale van Wie Is de Mol? 2023?

NPO 1 - zaterdag 4 maart om 20:28

© AVROTROS
Het avontuur in Zuid-Afrika zit er bijna op voor de kandidaten van Wie Is de Mol? 2023. Nog maar één aflevering en dan wordt tijdens de liveshow van volgende week eindelijk duidelijk wie zijn of haar tegenstander belazerd heeft.

Het avontuur zit er bijna op voor Wie is de Mol?-kandidaten Soy Kroon, Jurre Geluk, Daniël Verlaan en Ranomi Kromowidjojo. Ze hebben de finale vooral op eigen kracht bereikt: anders dan in vorige jaren waren de makers dit seizoen niet genereus met jokers en vrijstellingen, wellicht tot verdriet van Daniël Verlaan die stiekem in de tassen van zijn tegenstanders graaide.

Wie Is de Mol?

Dat de kandidaten zo ver gekomen zijn, wil niet zeggen dat ze ook op de goede Mol zitten. Jochem van Gelder (2017) en Nielson (2019) zaten op de verkeerde, maar hadden het geluk dat ze een vrijstelling wonnen voor de een-na-laatste aflevering. Freek Bartels maakte het in 2014 helemaal bont: tot en met de allerlaatste test dacht hij dat Sofie van den Enk de saboteur was. Hij was dan ook met stomheid geslagen toen ‘Mol’ Susan Visser naar voren stapte.

Jurre Geluk

Voordat echter de laatste drie kandidaten worden onthuld, is er in deze aflevering van Wie Is de Mol? eerst nog de langverwachte executie. Voor Jurre Geluk is er geen stress: hij is door zijn vrijstelling al verzekerd van een plek in de finale.

Meer over