Wielrennen: Giro d'Italia

Tom Dumoulin maakt zijn rentree in de Giro d'Italia

Eurosport 1 - vrijdag 6 mei om 12:10

© pixabay.com
Zes serieuze bergetappes met vier keer een aankomst bergop: het wordt smullen in de Ronde van Italië. De renners starten in Hongarije met drie etappes en reizen daarna naar Sicilië. Tom Dumoulin hoopt op een goede vorm.

Met de Waalse heuvelklassiekers nog maar net achter de rug is het tijd voor de eerste grote wielerronde van het jaar: de Ronde van Italië start in Boedapest. De eerste drie etappes zijn in Hongarije, waarna de renners een dag rust krijgen, om daarna op Sicilië hun weg te vervolgen met een etappe naar de Etna.

Giro d'Italia

De 105e editie van de rittenkoers kent zes stevige bergetappes, waarvan vier met een aankomst bergop. Deze Ronde van Italië lijkt op het lijf geschreven van Richard Carapaz, de renner van INEOS Grenadiers die als topfavoriet aan de start staat. De Ecuadoriaan - die de Giro al won in 2019 - krijgt een ijzersterke ploeg mee. Nederlanders zijn er ook voldoende met onder meer Wilco Kelderman, Bauke Mollema, Tom Dumoulin en mogelijk Mathieu van der Poel.

Twijfels bij Dumoulin

Voor oud-winnaar Dumoulin is de Ronde van Italië het hoofdmaal van dit seizoen, maar de vraag is of de vorm goed genoeg is om mee te draaien in het algemeen klassement. De Limburger sprak na de Amstel Gold Race zijn twijfels uit, maar hij was ook strijdvaardig. “Ik hoop twee heel goede tijdritten te rijden en mee te doen om het klassement”, zei hij tegen het AD. “Daar houden we aan vast, ondanks dat ik daar op dit moment de benen niet voor heb.”

Dumoulin raakte in het voorseizoen besmet met corona en had daar lang last van. Tijdens de Ronde van Catalonië gooide hij op de derde dag de handdoek in de ring.

Meer over