Wielrennen: Kuurne - Brussel - Kuurne

Wout van Aert gaat voor goud tijdens wielrenkoers Kuurne - Brussel - Kuurne

Eurosport 1 - zondag 25 februari om 14:30

© ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Op 25 februari is het tijd voor het tweede deel van het openingsweekend, dat plaatsvindt rond Kuurne - Brussel - Kuurne. Het parcours is iets minder selectief dan dat van de Omloop. Vaak wint er daardoor een sterke sprinter in Kuurne. Wout van Aert is een van de kanshebbers.

Milaan - San Remo, drie wereldtitels veldrijden, negen Touretappes: er zijn maar weinig koersen die op het palmares van Wout van Aert ontbreken. Gek genoeg won de Belgische alleskunner nooit een kasseienmonument: in zowel de Ronde van Vlaanderen als in Parijs- Roubaix is een tweede plaats zijn beste prestatie.

Wout van Aert

Daar moet dit jaar verandering in komen en dat betekent dat Van Aert in het openingsweekend warmdraait op de Vlaamse kasseien, bijvoorbeeld Kuurne - Brusse - Kuurne. Een wedstrijd die de snelle maar ook oersterke Vlaming qua profiel op het lijf geschreven is, met flink wat lastige kasseistroken en een vlakke aankomst. Concurrentie komt onder meer van Biniam Girmay, Kasper Asgreen en Van Aerts ploeggenoten Christophe Laporte en Dylan van Baarle.

Meer over