Wielrennen: Omloop Het Nieuwsblad (m)

Het klassiekerseizoen van 2024 gaat beginnen met start Omloop Het Nieuwsblad

Eurosport 1 - zaterdag 24 februari om 13:30

© Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Het wegseizoen gaat pas echt van start met Omloop Het Nieuwsblad. Concreet: 202 kilometer over Vlaamse kasseien en heuvels. De Nederlandse Visma - Lease a bike-renner Dylan van Baarle won de openingskoers vorig jaar.

Rondjes door de blubber, al dan niet met de fiets over de schouders - dat stond de afgelopen maanden op het menu voor de wielerfan. Inmiddels zijn de eerste voorbereidingskoersen door Australië en Zuid-Europa achter de rug en staat het wegseizoen op het punt van beginnen.

Omloop - Het Nieuwsblad

Het officieuze startschot van het wielerjaar 2024 valt traditiegetrouw in Vlaanderen, met het openingsweekend. Zaterdag De Omloop Het Nieuwsblad, zondag Kuurne - Brussel - Kuurne. Het recept: tweemaal een slordige 200 kilometer kasseien en heuveltjes door het Vlaamse land.

Vorig jaar was de openingskoers een passende start voor een prachtig seizoen voor de Nederlandse Jumbo-Vismaploeg. Dylan van Baarle pakte na een solo de overwinning in Ninove, voor Arnaud De Lie en Christophe Laporte.

Mathieu van der Poel

Veel ogen zijn de komende weken gericht op Mathieu van der Poel. Hij won vorig jaar de monumenten Milaan - San Remo én Parijs - Roubaix, twee van de hoofdprijzen van het voorjaar, en hield die topvorm het hele seizoen vast, onder meer tijdens een fenomenaal wereldkampioenschap in Glasgow. Ook tijdens het veldrijseizoen was onze landgenoot een klasse apart.

Zijn eerste koers in Vlaanderen is echter pas Gent - Wevelgem, eind maart. Andere specialisten in het Vlaamse wielerwerk - Wout van Aert, Dylan van Baarle, Tom Pidcock - doen er dus verstandig aan om toe te slaan voor deze formidabele tegenstander is opgestapt.

Niets missen? Kijk dan op 24 en 25 februari regelmatig naar Eurosport 1

Meer over