Wielrennen: Strade Bianche (m)

Oud-winnaar Tom Pidcock krijgt dit jaar flinke concurrentie tijdens Strade Bianche

Eurosport 1 - zaterdag 2 maart om 14:00

© BELGA
De onverharde wegen rond Siena staan garant voor spektakel tijdens de Strade Bianche. Vorig jaar won Tom Pidcock deze wedstrijd. Dit jaar doet hij een nieuwe gooi naar de winst, maar krijgt wel concurrentie van tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar.

Een plaats in het rijtje officiële wielermonumenten heeft Strade Bianche nog niet verdiend, daarvoor bestaat de koers nog niet lang genoeg. Toch weten sportliefhebbers dat de wedstrijd over de onverharde wegen rond Siena een garantie is voor spektakel.

Strade Bianche

Neem nu vorig jaar, toen Tom Pidcock in deze koers definitief bewees een blijvertje te zijn. De jonge Brit ontsnapte al vroeg uit het peloton. Mede dankzij Pidcocks fenomenale daalcapaciteiten zagen zijn collega's hem pas na de finishlijn terug. Ook dit jaar heeft de INEOS-renner weer grote plannen voor de wedstrijd, maar de concurrentie is niet mis. Tadej Pogacar heeft zijn zinnen op deze koers gezet. De tweevoudig Tourwinnaar ziet de wedstrijd als ideale voorbereiding op zijn Girodeelname later deze lente.

Meer over