Wielrennen: Tour de France

De eerste Alpenrit van de Tour de France 2022

NPO 1 - zondag 10 juli om 12:12

© EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
De eerste Alpenrit van deze Tour de France is 193 kilometer lang en gaat van Aigle naar Châtel. Ondanks twee beklimmingen van de eerste categorie is deze etappe goed te doen. Ze liggen ruim voor de eindstreep en zijn niet overdreven steil.

De ritten worden deze week met de dag zwaarder. Na het heuvelritje van zaterdag volgt nu de eerste etappe door de Alpen.

Aigle - Châtel

Aigle - Châtel staat in het routeboekje, een rit van 193 kilometer met onderweg twee bergen van de eerste categorie. Die liggen echter ruim voor de eindstreep en zijn ook niet overdreven steil. Het is daardoor nog maar de vraag of de klassementsrijders hier al in de aanval gaan. Waarschijnlijker is dat de grote kanonnen hun kruit nog even droog houden, want er liggen de komende dagen nog een paar grotere uitdagingen op hen te wachten.

Tour de France

In startplaats Aigle staat overigens het hoofdkantoor van wielerbond UCI. Een mooie reden voor de Tourorganisatie om er niet alleen de rit te beginnen, maar er na 150 kilometer nog een keer doorheen te rijden.

Meer over