Wielrennen: Tour de France

Helpers weg, voorlaatste ronde

NPO 1 - zaterdag 23 juli om 14:05

© Thomas SAMSON / AFP
De overgebleven renners van de Tour de France 2022 zijn compleet op zichzelf aangewezen tijdens de 41 kilometer lange, voorlaatste, rit tussen Lacapelle-Marival en Rocamadour. Het slot van deze tijdrit is lastig, met een venijnige klim naar de finish.

"Alleen de allersterksten kunnen na drie weken nog een goede tijdrit afleveren. Vandaag wordt de Tour definitief beslist". Was getekend: Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France.

Tour de France 2022

Zijn analyse in Wielerrevue snijdt hout, want er ligt een uitdagend parcours op de tourdeelnemers te wachten. Vlak zijn de 41 kilometer van Lacapelle-Marival naar Rocamadour nergens, en op het eind al helemaal niet. De slotkilometer gaat venijnig omhoog en dat kan veel van de vermoeide renners gaan opbreken.

Klassement

Sowieso is er spektakel te verwachten in deze rit. De toppers met een goede tijdrit in de benen, kunnen nog zakendoen in het klassement. Zeker als de verschillen niet al te groot zijn. Tijdens de tijdrit is immers iedere renner volledig op zichzelf aangewezen.

Tour de France - Etappe 20
Tour de France - Etappe 20

Meer over