Wielrennen: Vuelta a España

Een Vuelta-etappe langs de Cantabrische kust

Eurosport 1 - dinsdag 12 september om 14:09

© photogomezsport.com
116 kilometer lang rijden de coureurs tijdens de Vuelta over redelijk vlakke wegen langs de Cantabrische kust. De etappe van Liencres naar Bejes is echter 120 kilometer: voor de steile 4 slotkilometers moeten de renners op de pedalen.

Deze etappe leidt het peloton langs de Cantabrische kust, van Liencres naar Bejes. De rit is 120 kilometer lang, en pas helemaal op het einde is er een hindernis van betekenis: de 4 slotkilometers gaan steil bergop. Dit is typisch zo'n rit voor een ontsnapping, en als er eenmaal een groepje avonturiers is ontstaan, wordt het pas aan het einde van de rit spannend.

Vuelta

Toch heeft commentator en oud-coureur Karsten Kroon in zo'n situatie altijd genoeg te vertellen. "Ik ken heel veel verhalen uit de tijd dat ik zelf koerste, volg de sociale media voor het laatste nieuws en bereid me goed voor. Ik heb een aantekeningenboek waar heel wat renners in staan. Maar je kunt voorbereiden wat je wil, het loopt anders dan je denkt. Commentaar geven is ook heel veel improviseren."

Meer over