Wielrennen: Vuelta a España

Wie komt er als eerste over de finish van de Vuelta a España 2023?

Eurosport 1 - zondag 17 september om 16:45

© photogomezsport.com
De slotrit van het hippodroom van Zarzuela naar het Madrileense Plaza de Cibeles is 101 kilometer en is zo vlak als een biljartlaken. Een massasprint lijkt onvermijdelijk. Daarna volgt de prijsuitreiking. Wie wint de Vuelta a España 2023

De organisatie heeft in de slotrit van de Vuelta de rode loper uitgerold voor de sprinters. De renners hebben tussen het hippodroom van Zarzuela en de finishlijn in Madrid slechts 101 vlakke kilometers om bij te praten, terug te blikken en, indien van toepassing, feest te vieren.

Massasprint

De vraag van de dag is alleen: zijn er nog wel sprinters over om uiteindelijk op topsnelheid naar het Madrileense Plaza de Cibeles te stormen? Want het sprintersveld was bij de start van de ronde al dun en de spurters hebben onderweg veel zware etappes moeten overleven.

Vuelta a España

Hoe dan ook, na deze rit zit de laatste grote ronde van dit wielerjaar erop en is duidelijk of Team Jumbo-Visma haar doel heeft behaald: de geschiedenisboeken halen door alle drie de grote rondes in één jaar te winnen.

Meer over