Wild Hogs

John Travolta is in Wild Hogs lid van een motorclub

Com. Centr. - vrijdag 27 oktober om 23:00

© Touchstone Pictures
Veertig jaar na de klassieker Easy Rider kwam er een nieuwe grote motorfilm. In Wild Hogs trekt een clubje stadsmannen op de motor door de Verenigde Staten.

Mannen van middelbare leeftijd en motoren: een goede combinatie. Een groot deel van de motorrijders is tussen de veertig en de zestig. Geen wonder dus dat de makers van Wild Hogs voor de hoofdrollen kerels uit die leeftijdscategorie kozen.

Wild Hogs 

Vier vrienden van middelbare leeftijd vormen in hun vrije tijd een motorclub, de 'Wild Hogs'. Als ze een toertocht willen maken van Cincinnati naar de westkust, belanden ze tijdens een tussenstop in New Mexico in de stamkroeg van een echte motorbende.

Ondanks een handvol prima acteurs komt deze buddykomedie annex roadmovie nooit echt van de grond. Dat komt vooral door het bij vlagen behoorlijk flauwe script.

John Travolta

De hoofdrollen in Wild Hogs worden gespeeld door John Travolta, Tim Allen, Martin Lawrence en William H. Macy. De laatstgenoemde heeft heel wat voor de kiezen gekregen tijdens het oefenen voor de film: “Ik ben tegen een auto en een boom aangereden en heb een bus afgesneden", vertelt Macy op Movieweb.com.

John Travolta is daarentegen een ervaren motorrijder en was al een 'expert' voordat de film begon.

Meer over