Wild Oats

Shirley MacLaine neemt het ervan

Door een computerfout krijgt een weduwe een miljoenenbedrag van de levensverzekering van haar man. Ze besluit daar flink van te profiteren.

Het klinkt als een kanskaart uit Monopolie, maar het overkomt de kersverse weduwe Eva (Shirley MacLaine) echt. Door een computerfoutje bij de verzekeringsmaatschappij levert de levensverzekering van haar man een stuk meer op dan ze had voorzien.

Wild Oats

Eva krijgt in Wild Oats namelijk niet de verwachte 50.000 dollar op haar rekening gestort, maar 5 miljoen! Ze zet het geld apart, zodat ze het terug kan storten als de verzekeringsmaatschappij de fout ontdekt.

Na een tijdje begint het toch te kriebelen. Als haar beste vriendin Maddie (Jessica Lange) dan ook nog aan begint te dringen, kan Eva het niet meer houden: geld moet rollen!

De dames op leeftijd besluiten het er eens flink van te nemen. Ze vliegen naar Gran Canaria om eens goed te gaan genieten.

Het leven bevalt hen daar allerbest. Maar zo'n groot bedrag valt natuurlijk wel op.

Tussen het genieten door moet en Eva en Maddie dus zorgen dat ze uit handen van de autoriteiten blijven.

Shirley MacLaine

Hoofdrolspelers Shirley MacLaine en Jessica Lange zijn heuse acteerkanonnen. Ze zijn samen goed voor drie Oscars en nog eens negen nominaties.

Wild Oats is de eerste film waarin deze Hollywoodlegendes samen te zien zijn. Ze spelen vrouwen die al meer dan veertig jaar hartsvriendinnen zijn.
In de film zijn ze ongeveer even oud. In het dagelijks leven niet: MacLaine is 86, Lange is vijftien jaar jonger.

Meer over:

Reageren