Wild op de Veluwe

André van Duin te horen in natuurdocumentaire Wild op de Veluwe

NPO 1 - woensdag 25 mei om 21:27

Het nieuwe seizoen van Busje Komt Zo is misschien pas net begonnen, maar nu verschuift het al naar de vrijdag vanwege de Conference League finale van Feyenoord - AS Roma. In plaats daarvan kun je op NPO1 genieten van de natuurdocumentaire Wild op de Veluwe.

De natuurdocumentaire Wild op de Veluwe draait om drie dieren in de vier verschillende jaargetijden: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. De kijkers krijgen te zien hoe de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mochten de makers binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen de kijkers mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. 

André van Duin

Deze documentaire zal voorzien worden een prachtige voice-over, namelijk die van niemand minder dan André van Duin. Voor de normaal altijd goedlachse presentator voelde deze klus dan ook als een eer. "Toen producent Paul Voorthuysen mij benaderde om de voice-over in te spreken van WILD, heb ik direct na het zien van de film ja gezegd. Je vergeet soms hoeveel prachtigs Nederland te bieden heeft en de Veluwe staat daarbij zeker in de top."

Meer over